Author Topic: Aircon not working at low temperatures  (Read 382 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Trofeo

  • #
  • *
  • Posts: 1538
Aircon not working at low temperatures
« on: September 11, 2017, 08:35:46 am »
While at ruapehu over the weekend in the Amarok, I noticed the aircon didn't seem to work. Windows all fogged up despite the clear windscreen button being used. Took about 15mins before I got the whole screen clear.

I have a feeling its due to the outside temp being too low and therefore the pump not running. And from what I've found on the internet it seems to be designed this way.

Is this correct?
2015 Amarok 4WD auto
2013 Mazda CX-5 Diesel Limited

Offline dummer

  • Posts: 77
Re: Aircon not working at low temperatures
« Reply #1 on: September 11, 2017, 03:50:25 pm »
It takes time for the glass to warm up. like if you walk from outside into a warm house, glasses can fog up for minutes

Offline le mans

  • #
  • *
  • Posts: 2244
Re: Aircon not working at low temperatures
« Reply #2 on: September 11, 2017, 04:22:42 pm »
This is probably not much help but the aircon in my RS2 definitely shuts off below about 5 deg. Haven't seen the same thing with my other cars.
/

Offline Trofeo

  • #
  • *
  • Posts: 1538
Re: Aircon not working at low temperatures
« Reply #3 on: September 11, 2017, 04:40:23 pm »
This is probably not much help but the aircon in my RS2 definitely shuts off below about 5 deg. Haven't seen the same thing with my other cars.
the owners book isn't very specific, other than a note in the windscreen defrost section, that in temperatures above 3 deg, the air will be dehumidified.

I guess that is the answer I wasn't looking for...
2015 Amarok 4WD auto
2013 Mazda CX-5 Diesel Limited